• cpbj

Naon ari Metal Metal? Klasifikasi busa logam & Aplikasi

Foam Metal ngarujuk kana bahan logam khusus kalayan pori-pori busa. Ngalangkungan ciri strukturna anu unik, busa logam ngagaduhan séri kaunggulan anu saé, sapertos kapadetan rendah, kinerja insulasi panas anu saé, kinerja insulasi sora anu saé sareng kamampuan nyerep gelombang éléktromagnétik.

Éta perméabilitas hawa tinggi, ampir sadaya pori nyambung, BET tina pori-pori ageung ageung sareng leutik.

Klasifikasi busa logam

Foam Logam utamina sapertos busa aluminium, busa tambaga, busa nikel sareng busa paduan anu sanés.

Busa aluminium kalayan paduan anu beurat dina beurat sareng gaduh ciri nyerep sora, insulasi panas, réduksi geter, nyerep énergi shock sareng gelombang éléktromagnétik, sareng anu sanésna cocog pikeun lapisan pelindung dampak misil, pesawat sareng bagian pamulihanana, panyangga mobil, alat réduksi geter éléktromekanik, panutup tameng gelombang éléktromagnétik tina catu daya pulsa, sareng sajabana.

Kusabab struktur pori anu nyambung sareng porositas tinggi, busa nikel gaduh kinerja gas tinggi, luas permukaan khusus sareng kakuatan kapiler. Seuseueurna dianggo salaku bahan fungsional pikeun ngadamel saringan cairan, atomizer, konverter katalitik, pelat batré sareng ex-changers panas.

Busa tambaga ngagaduhan konduktivitas sareng kaméra anu hadé, biaya persiapan langkung handap tibatan busa nikel, sareng konduktivitas anu langkung saé, janten tiasa dianggo dina persiapan bahan anoda batré (operator), operator katalis sareng bahan pelindung éléktromagnétik.

Khususna, busa tambaga dianggo salaku bahan dasar éléktroda batré, anu ngagaduhan kaunggulan anu jelas. Nanging, résistansi korosi tambaga henteu saé sapertos nikel, anu ngabatesan aplikasi na.

Aplikasi busa logam

Foam logam ngagaduhan kakuatan, kamudah sareng kagunaan anu tangtu, sareng tiasa dianggo salaku bahan struktural ringan. Bahan ieu parantos lami dianggo salaku bahan inti pikeun klip pesawat. Dina industri aerospace sareng misil, busa logam dianggo salaku ringan, mindahkeun panas struktur pangrojong. Kusabab éta tiasa dilas, dipasang atanapi dielekopkeun kana strukturna, éta tiasa didamel anggota bantalan sandwich. Sapertos pangrojong cangkang logam tina jangjangna, pangrojong anti runtuhna pikeun kerucut irung tina misil (kusabab konduktivitas termal na saé) sareng peralatan badarat pesawat ruang angkasa, sareng sajabana

Dina konstruksi, busa logam diperyogikeun pikeun ngajantenkeun unsur-unsur anu hampang, heuras, sareng tahan seuneu, pager, atanapi pangrojong pikeun hal-hal ieu. Percepatan sareng perebatan lift modéren dina frékuénsi luhur sareng kecepatan luhur ogé ngabutuhkeun struktur ringan tina logam foamed anu ngagaduhan duanana nyerep énergi sareng ciri bantalan pikeun ngirangan panggunaan énergi. Cangkang silindris seueur dianggo dina struktur rékayasa, sapertos pesawat pesawat sareng minyak luar negeri RIGS. Cangkang silinder témbok anu témbok gampang ruksak nalika dihasilkeun kana beban, tapi upami cangkangna dirojong ku busa kontinyu: coil, strukturna ngagaduhan kakuatan anu langkung ageung tibatan cangkang pusat anu henteu dikuatkeun tina diaméter sareng ukuran anu sami.

Busa tambaga gampang dihasilkeun sareng gampang didéformasi, janten cocog pikeun pengikat.

Foam logam ogé tiasa dianggo salaku bala pikeun seueur bahan organik, anorganik sareng logam. Salaku conto, bahan nikel busa bertulang aluminium (NFRA) didamel saatos padet ku ngeusian aluminium cair dina busa nikel.

Logam busa cocog pisan pikeun dianggo salaku bahan gulung anu entong entong pikeun nyandak rupa-rupa panél, cangkang sareng tabung pikeun ngadamel rupa-rupa komposit laminasi. Conto has tina panggunaan bahan porous dina bagian struktural nyaéta panel sandwich. Panel sandwich dipaké dina pesawat modéren nganggo kaca atanapi serat komposit serat karbon. Lapisan kulit ieu dipisahkeun tina bahan sarang lebah madu ku aluminium logam atanapi kertas, atanapi ku busa polimér kaku pikeun masihan panel sandwich kaku anu bending khusus ageung sareng kakuatan lenturan khusus. Sarua téknologi parantos diperpanjang ka aplikasi sanés anu beuratna mangrupikeun indikator konci: pesawat ruang angkasa, sleds, parahu balap sareng wangunan anu ngalir.

Perlindungan panyangga ogé mangrupikeun salah sahiji panggunaan utama busa logam, anu kedah ngagaduhan kamampuan nyerep énergi nalika ngendalikeun kakuatan maksimum anu ngalaksanakeun obyék pikeun dijagaan di handapeun wates anu nyababkeun karusakan.

Busa keropos cocog pikeun aplikasi sapertos kitu. Ku ngadalikeun kapadetan relatifna, kakuatan busa logam tiasa disaluyukeun dina rupa-rupa.


Pos waktos: Jun-16-2021