• cpbj

Porositas sareng Densitas Foam Metal

Dina 2015, matéri bahan komposit matrix logam babarengan dikembangkeun ku panaliti ti DST sareng New York University Institute of Technology.

Kapadetanna ngan ukur 0,92 g / m3 sareng tiasa ngambang dina cai. Ahéngna, bahan ieu ngagaduhan kakuatan anu nyugemakeun nalika ngahontal beurat enteng, sareng cangkang buleud na tunggal tiasa tahan tekanan 25,000 pon per inci pasagi sateuacan rusak. Dibandingkeun sareng busa logam tradisional, kaunggulan busa komposit berbasis logam nyaéta kapadetan tiasa disaluyukeun dina kisaran anu tangtu, sareng ukuran sareng bentuk liangna ogé tiasa dikontrol.

Porositas Foam Logam

Porositas ngarujuk kana babandingan jilid sadaya pori dina awak poros kana total volume awak porous, éta mangrupikeun pangukuran rutin tina rohangan batal tina awak poros. Porositas logam busa biasana ngahontal langkung ti 90%, sareng éta logam poros kalayan kakuatan sareng kaku anu tangtu. Jenis logam ieu ngagaduhan porositas anu luhur, sareng diaméter liang tiasa ngahontal tingkat millimeter.

Kapadetan busa logam ngajantenkeun bahan busa logam ngagaduhan aplikasi khusus. Salaku conto, Bahan busa logam anu dianggo dina bidang manufaktur mobil, éta tiasa ngirangan beurat kendaraan, ningkatkeun efisiensi bahan bakar, sareng ngamaksimalkeun panangtayungan panumpang upami aya kacilakaan kalayan bantosan kamampuan nyerep énergi anu saé.

Dina produksi anu saéstuna, kauninga yén seueur bagian mobil tiasa didamel tina aluminium foamed. Kayaning tutup luhur, tutup handap, korsi, bemper, balok bujur hareup sareng tukang, sareng sajabana. Misalna, panel hateup anu didamel tina aluminium busa sandwich ti Kaman Automobile Company Jérman ngagaduhan kaku ngeunaan 7 kali langkung luhur tibatan komponén waja, tapi beurat na sakitar 25% langkung enteng tibatan komponén waja.

Rujukan: Sejarah ngembangkeun busa logam

Dina 1948, Sosnik ngusulkeun nyiapkeun alloy aluminium busa logam kalayan raksa anu dihuapan, anu nandaan munggaran waktu manusa ngagaduhan konsep busa logam. antukna, éta peupeus lila tiori tradisional yén logam ngan ukur gaduh struktur padet.

Dina 1951, Elliott hasil ngahasilkeun aluminium foamed ku cara ngalebur foaming.

Dina 1983, makalah anu diterbitkeun ku GJDVIES nandaan mimiti resmi panilitian ngeunaan sistem busa logam, sareng panilitian ngeunaan busa logam dimimitian ku jaman aktip.

Dina taun 1988, 《Porous Solids-struktur & Properties》 diterbitkeun ku LJ Gbson & MF Ashby masih mangrupikeun padamel anu penting dina bidang panilitian bahan poros.

Di 1991, Kyushu Industrial Research Institute Jepang parantos ngembangkeun prosés industri pikeun produksi industri tina aluminium foamed.

Dina taun 2000, Ashby sareng timna mimiti sistematis nyimpulkeun metode persiapan, kinerja sareng arah aplikasi busa logam.

Ti saprak 2000, téknologi préparasi partikel halus laun parantos asak, sareng lapangan panilitian busa logam ogé parantos mimiti mekarkeun gancang.


Pos waktos: Jun-16-2021